Kisalföld

A Kisalföld Magyarország legnagyobb példányszámú regionális napilapja.

Kisalföld

Győr-Moson-Sopron megyében és Komárom-Esztergom megye nyugati felében jelenik meg, háromféle helyi kiadásban. Példányszámát tekintve az országos közéleti lapokat is megelőzi. A 20-28 oldalas alapújság gerincét a helyi hírek alkotják, a térség mindegyik kisrégiójáról, nagyobb városáról naponta önálló oldalakon tudósít a szerkesztőség. A győri központi iroda mellett soproni, mosonmagyaróvári és csornai fiókszerkesztőség, illetve kiterjedt komáromi tudósítóhálózat szolgálja az olvasókat. A helyi híreken túl naponta tematikus oldalakkal jelenik meg a lap. A Kisalföld a magyar sajtópiacon egyedülálló módon az alapújság mellett hét különféle minőségi magazinnal szolgálja olvasóit az alábbi témákban:

A Kisalfold.hu a napilap internetes portálja.

A legfrissebb Győr-Moson-Sopron megyei beszámolók, bel- és külföldi, valamint sporthírek találhatóak az oldalon, folyamatos frissítéssel. Az oldal a megszokott tartalmak, információk mellett speciális szolgáltatásokat kínál a felhasználóknak, amelyek közé tartoznak a tematikus rovatok (autó, természet-tudomány, egészség-életmód), eseményfotók, blogok, valamint videós tartalmak.

A portál interaktivitását növeli, hogy a cikkekhez a Facebook közösségi oldalon hozzá lehet szólni. Új távlatot nyitott a cikkek kommentelésében az is, hogy a látogatói hozzászólásokról a szerző ismerősei is értesültek, így a vélemények, információk szélesebb körben és gyorsabban terjedtek. Látogatóink a közösségi portálon szöveges hozzászólásuk mellé képet is feltölthetnek, és az is világosabb lett, hogy a hozzászólások miként reagálnak egymásra.

Kisalfold.hu áttekinthető, felhasználóbarát oldalain a megszokott és népszerű szolgáltatások is megtalálhatók: a bulifotók, teljes körű programajánló, apróhirdetések.

Kisalfold.hu egyik legnépszerűbb alkalmazása a Legyen a tudósítónk! A képlet egyszerű: küldjön nekünk fotót, beszámolót, videót stb., és mi megjelentetjük, megosztjuk másokkal, kikérjük a véleményeket, utánajárunk a problémájának. A legjobbak ötletek, tudósítások pedig jutalmat is kaphatnak.

A Kisalföld az újságkészítés mellett könyvkiadással is foglalkozik. Az olvasók receptjeinek összegyűjtésével készült szakácskönyvet a Kisalföld jelentetett meg elsőként a regionális lapkiadók között, és ezt a receptet azóta az egész országban másolják. A tizenhét szakácskönyv mellett kert- és mesekönyvek, riport- és ismeretterjesztő könyvek, antológiák, verses hangoskönyvek jelentek meg a palettán. 

A Kisalföld nemcsak problémákat vet fel, hanem a megoldás elérésében is tevékenyen segít. Ezt a célt szolgálják az egymást követő, nagyszabású közösségi kampányok. Ilyen volt például a szerkesztőség által végigvitt országos népi kezdeményezés 83 ezer aláírással a Szigetközért, vagy a széleskörű, 32 millió forint adomány összegyűjtésével zárult kampány a győri stroke-centrumért. A szerkesztőség munkatársai társadalmi felelősségvállalásuk részeként koordinálják a Lapcom Média Alapítvány munkáját. Az alapítvány segítségével a Jóakarat hídján olvasótól olvasóig jut el a segítség, évente több tízmillió forint, több mint száz-száz rászoruló családnak.

De hogy biztos megkapja lapját és kényelmesen olvashassa mindennap, fizessen elő itt.

A Kisalföld szerkesztőségénél büszkék vagyunk arra, hogy értéket közvetítő, vizuálisan igényes, tartalmilag pontos és érthető, szellemiségében mértéktartó és mértékadó, megbízható, hiteles, független és szerethető újságot készítünk.

  • Hiszünk a gondolatébresztő írásokban, fotókban, hiszünk az összetartozás érzésének erősítésében, hiszünk abban, hogy erőt, biztatást, iránytűt tudunk adni akár hosszabb időszakra is.
  • Hiszünk az olvasók nyelvén az olvasók életéről szóló, emberközpontú újságírásban.
  • Hiszünk a tényekben, a korrektségben, az érdekvédelem, oknyomozás fontosságában, az objektivitás megőrzésében, az ízléses szórakoztatásban, a folyamatos tartalmi és formai megújulásban, az emberi, igaz történetekben.
  • Hiszünk abban, hogy kollektíváink egymást segítve, csapatban tudnak dolgozni, képviselve a hétköznapi embereket, hidat építve az olvasók közé.  Hiszünk munkatársainkban, tudjuk, ha számítunk rájuk, ők hegyeket képesek megmozgatni. Munkatársaink számára kreatív gondolkodókként fontos, hogy alkothassanak, s örömöt jelentsen számukra a munka. 
  • Hiszünk abban, hogy aki segítségért fordul hozzánk, annak tényleg segíteni tudunk, hiszen nemcsak problémákat vetünk fel, hanem a megoldáskeresésben, az összefogásban is élen járunk.