Sokkal szebb karácsonya lesz idén 12 családnak a Délmagyarország olvasóinak jóvoltából, a mostani ünnepen ugyanis biztosan nem kell nélkülözniük. Lapunk a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is meghirdette ünnepi jótékonysági akcióját.

Ezúttal 12 olyan családnak gyűjtöttük a jóakarat forintokat a Lapcom Média Alapítvány számláján, melyeket a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász ajánlott figyelmünkbe. Ismét nehéz sorsokat ismerhettünk meg: volt olyan család, ahol a bántalmazó anya helyett a dédnagymama neveli a gyerekeket, többek különös bánásmódot igénylő gyermeket gondoznak, és az életkörülmények is sok helyen meglehetősen szerények: van, ahol egy szobán osztozik az egész család, máshol fürdőszoba nélkül kénytelenek boldogulni. Minden nap bemutattunk egy családot és minden nap érkeztek felajánlások. A legtöbben a szegvári Bihariékon segítettek, ahol az édesanyát az orvosok a halál torkából hozták vissza. Nekik 239 ezer forintot tudtunk átadni a címzett felajánlásoknak köszönhetően. A többi család is bőven 100 ezer forint feletti összeget vehetett át, összesen 2 millió 170 ezer forintot adtak össze olvasóink számukra. És nem csak pénzbeli adományok érkeztek: három családnak vittünk táblagépet és több helyre személyesen vittek az adományozók ajándékokat – elsősorban játékot, élelmiszert és ruhaneműket. A bordányi Nagy családban az egyik kislánynak felajánlottak egy szemüveget, miután sajátja eltört, a szegedi Székesi Piroska pedig hallókészüléket kapott. 

Karácsony előtt minden család átvehette a nekik címzett ajándékokat és felajánlásokat, így volt még idejük arra, hogy a pénzt az ünnepek előtt arra költsék, amire a legnagyobb szükségük van ahhoz, hogy igazán boldog, meghitt legyen az év végi ünneplés.