A Kisalföld napilap a korábbi Stroke-kampányhoz hasonlóan részben felvilágosító, részben adománygyűjtő akcióba, cikksorozatba kezd. A téma a rákgyógyítás, a cél pedig két olyan készülék megvásárlása, amely segítségével adott kemoterápiás kezelések mellékhatása, a hajhullás megelőzhető.

A fő célcsoport a nők lesznek, az emlőrákos betegek esetében nagyon jó hatásfokkal működik ez a készülék, s nyilván a nők élik meg nehezebben a hajuk elvesztését. 
Egy ilyen készülék ára 5 millió forint, egy készülékkel két páciens kezelhető az alábbiak szerint: a kemoterápia előtt körülbelül egy órával helyezik fel a hajhagymákat „lefagyasztó”, búra szerű sapkát, ez végig a kezelés során a fejen marad, majd azt követően is körülbelül 2-3 óráig. Ez azt jelenti, hogy a betegnek is tovább kell a kórházi ambulancián tartózkodnia, s az érintett pácienseket úgy kell időpontra berendelni, hogy a készülék fogadni tudja őket. 

Mivel például épp a mellrákos betegeknél jellemző, hogy az onkológiai kezelések közben is dolgoznak, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mindezt úgy tudják-e vállalni, hogy közben a küllemük sem változik meg.
Természetesen ezek a készülékek nemcsak nőknél használhatók, férfiak esetében ugyanolyan hatásosak, s ugyanazt a célt érik el: az emberi méltóság megőrzését. 

A kampány során még egy készülék megvásárlása a célunk: egy mobil altatógépé. Elsősorban nőgyógyászati kezeléseknél használnák, s itt kimondható: fájdalommentessé tehető így az a beavatkozás, amely jelenleg még nem az. Rövid, néhány perces altatásról (bódításról) van jelen esetben szó, az ehhez szükséges gépet szakmai szempontok alapján választja majd ki a kórház. 
A hajmegtartó két készülék, illetve az altatógép ára összesen 15-20 millió forintba kerül. 

A stroke-kampány során végül több mint harmincmillió forintot gyűjtöttünk olvasóinkkal együtt össze, a szeretetforintokból felépült és most is működik a Stroke Centrum. 
A győri önkormányzat két éve is azt a vállalást tette, amit most – előre is köszönet érte: az olvasók forintjaihoz hozzátesznek még egyszer annyit, tehát minden, az olvasók által felajánlott adomány megduplázódik – erősítette meg Borkai Zsolt polgármester. 

A témában eddig megjelent cikkek:

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/segito_kez_a_rakbetegeknek/2559044/

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/segito_kez_kisalfold-kampany-_olyan_keszulekre_gyujtunk_amellyel_a_haj_elvesztesetol_kimelhetok_meg_a_daganatos_betegek/2559241/