Budapest, 2017. október 5. – Az Avalue Befektetési Kft., az AV Investments leányvállalata ma bejelentette, hogy lezárta a Lapcom Zrt. megvásárlására irányuló tranzakciót. Az eladó Radio Bridge Media Holdings Ltd. a Lapcom Zrt. részvényeinek 100%-ának eladására vonatkozó megállapodást szeptemberben írta alá az Avalue Befektetési Kft.-vel. A tranzakció zárásához minden szükséges a jogszabályokban meghatározott hatósági jóváhagyás megtörtént.

Az Avalue célja, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlessze, valamint a kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével továbbra is érteket teremtsen helyi és országos fogyasztóinak valamint hirdetőinek.

A Lapcom Magyarország legdinamikusabban fejlődő médiavállalkozása, amely meghatározó pozíciókkal rendelkezik a nyomtatott sajtóban és az internetes tartalom szolgáltatói piacon, valamint a nyomdai szektorban. Fizetős nyomtatott termékei – Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapokból – naponta 140 000 példányban kelnek el és több mint 650 000 olvasóval rendelkeznek. Digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 000 egyedi látogatót vonzanak. A Lapcom két nyomdával is rendelkezik.