Újságíróként tudjuk, hogy a "néma gyilkosként" emlegetett gáz milyen sokszor veszélyezteti az emberi életet. Az utóbbi hónapokban alig múlt el hét, hogy Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyéből ne kaptunk volna hírt a katasztrófavédelemtől szén-monoxid-mérgezésről. Most kampányt indítunk a tudatos megelőzés érdekében!

Lapunk, a Kisalföld már több közösségi kampányban bizonyította, hogy mekkora ereje van. A helyi közösségi élet aktív szereplőivé, mozgatóivá váltunk, a Kisalföld több lett, mint újság.

A teljesség igénye nélkül, kampányaink eredményeképpen minden megyei mentőautóba került GPS-készülék, professzionális CO mérő és a gyermekeket védő biztonsági öv. Összefogással autista lakóotthont építettünk Mindszentpusztán. Alapítványunk révén olvasóink több tízmillió forintot adományoztak a győri szívkatéteres központ létrehozására. Országos népi kezdeményezésünk által nyolcvanháromezer aláírást gyűjtöttünk a Mosoni Duna/Rába vízszintemelése céljából. 

Legújabb kezdeményezésünk is egy fontos ügyet szolgál. Évente sok száz szén-monoxid mérgezés történik hazánkban. A győri Somogyi Elektronic Kft.-vel közös kampányunkban szén-monoxid érzékelőket szeretnénk adományozni olyan rászoruló családoknak, akik a készülék megvásárlását nem engedhetik meg maguknak. Eddig 7 szervezet csatlakozott akciónkhoz. Köszönjük az együttműködést a Győri Család- és Gyermekjóléti Központnak, a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének, a Győri Egyházmegyei Karitásznak, a Győri Família Nagycsaládosok Egyesületének,  a Kisbéri Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központnak, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének és egy Facebookon alakult, főként Győrszentivánon működő segítő csoportnak. Ezek a szervezetek mérik fel az igényeket, hogy hány érzékelőre van szükség. Az ő munkájuk a garancia arra, hogy a készülékek jó helyre kerülnek.

Bővebb információ:

http://www.kisalfold.hu/dunantul/uj_jotekonysagi_kampanyt_inditunk_-_osszefogas_a_szen-monoxid-mergezesek_ellen/2554362/