Mindenki nyert a hétpróbán

Hangorkán és különleges hangulat fogadta január 4-én a győri Olimpiai Sportpark központi csarnokába lépőt. Ezernyi ember, huszonkét iskola képviselői alkották a színes forgatagot. Amerre néztünk kereplők, dudák, kifeszített molinók, apró és hatalmas zászlók látványa, a lelátókon szurkoló szülők, alattuk a kiabáló, egymást biztató diákok, tanárok, segítők. Középen, a küzdőtéren pedig az olykor egymás szavába vágó, koncentráló, izguló versenyzők. 

Győri, soproni, mosonmagyaróvári, tatai, pannonhalmi, kónyi, rábapatonai, rábacsécsényi, beledi, tápi és harkai iskolák felső tagozatos diákjai versenyeztek, ezzel zárult a Kisalföld 7próbája. Szeptember második felében az első próbával indult útnak közösségépítő kampányunk. Volt, amikor a feladat egy internet nélküli napot jelentett, máskor villámcsődületet kellett létrehozni az indulóknak; tanultak az ökológiai lábnyomról, végrehajtottak jócselekedetet, utánajártak az internet veszélyeinek, végül pedig a sorversenyre készültek.

A verseny döntőjében volt játék, amely az agyat, volt, amely a kézügyességet tette próbára, a tanulók másfajta erényei is előtérbe kerülhettek, nemcsak az iskolapadban szükségesek. Kovács Tibor, a Lapcom vezérigazgatója így fogalmazott: cél volt, hogy valódi kisközösségek alakuljanak a próbák során, másrészt a résztvevők a sorversenyről sok pozitív érzéssel térjenek haza.