A Kisalföld legújabb közösségépítő kampánya a 7próba nevet kapta. Ez már sejteti: 7 olyan, kreatív energiákat felszabadító feladvány megoldására hívtuk az általános iskola felső tagozatos diákjait, amelyek során megmutathatják, milyen is az osztály szíve-lelke.

Nem titkolt célunk, hogy a játék során tanulni is lehessen ezt-azt, de nem hagyományos módon, hanem csupa olyan dolgot, amire közösségként, vidáman, játszva lehet rájönni. Sok-sok különböző témával ismerkedhettek meg az elmúlt öt próba során a Kisalföld közösségi kampányában részt vevő osztályok. Környezetvédelemtől az önkéntes munkáig, flashmobtól a közös sportolásig – a középpontban mindig a játékos tanulás és a közösség összekovácsolása volt. A mostani utolsó előtti feladvány esetében sincs ez másképp, egyet azonban csavarunk a koncepción. A feladat: az osztály minden tagja töltsön el egy egész napot internet nélkül. 

A sorozat lezárásaként január elején egy vidám napot töltünk el együtt, ahol játékos sorversenyek és meglepő feladványok megoldásának segítségével döntjük el azt, hogy a 250.000 forintos fődíjat melyik osztály viheti haza. Nem fognak szomorkodni a többiek sem, hiszen a második helyezett 150.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft értékű nyereményben részesül és a többi gyerek sem távozik üres kézzel.