Egyedülálló útikalauz a Kisalföldtől: válogatott látnivalókkal a Bakonytól Hévízig.

A Balatonról mindannyiunknak a nyár, a strand és a vízi sportok, a tóparti nyüzsgés jut először eszébe - pedig a "magyar tenger" sokkal több ennél, és egész évben tartogat látnivalókat. 

Ha ezt a magazint viszi magával a tavaszi kirándulásokhoz, más szemmel látja majd a tájat, az Észak-Balaton természeti képződményeit és épített csodáit. 

Fedezzék fel kiadványunk segítségével Önök is a nevezetességekben, természeti kincsekben és történelmi emlékekben gazdag térséget. 

A látnivalókat első sorban helyrajzi szempontok alapján csoportosítottuk, megkönnyítve ezzel a programok tervezését a rendelkezésre álló idő függvényében. A látnivalók összeállításánál törekedtünk a változatosságra, így minden körzetben ajánlunk élményprogramokat (túrát, sportolási lehetőséget), természeti kincseket és történelmi emlékeket is. 10 fejezetbe csoportosítottuk a legfontosabb 50 úticélt – egy-egy fejezet nagyjából egy hosszú hétvégét kitöltő látnivalót tartogat.

Nagy hangsúlyt fektettünk a gasztronómiára: az egyes célpontok körzetében feltérképeztük a kínálkozó lehetőségeket, és több árkategóriában ajánlunk megbízható vendéglátóhelyeket – ugyanígy jártunk el a szállásajánlatok tekintetében is.

Mivel Magyarország egyik leggazdagabb, legsokszínűbb borvidékén járunk, külön ajánlóban kaptak helyet a legnevesebb borászatok és az általuk kínált turisztikai lehetőségek.

Bízom benne, hogy e kiadvány segítségével Önök is örömmel fedezik fel az Észak-Balaton másik arcát.

Bezselics Ildikó felelős szerkesztő