Idén is díjazták az Inspiráló Nőket, összesen 7 kategóriában hirdettek győztest. A díj létrehozóinak az volt a célja, hogy bemutassanak olyan ösztönző nőket, akiknek munkássága, személyisége, eredményei például szolgálhatnak mindenki számára.

Keresték a leginspirálóbb gasztronómiai és civil teljesítményt, hétköznapi hőst, fiatal sportolót, designert, vállalkozót, fiatal tehetséget. A jelöltekre ezúttal is a Femcafe.hu oldalán szavazhattak az olvasók. A Várkert Bazárban március 21-én, az Inspiráló Nők Estjén adták át az elismerést azoknak a nőknek, akikre a legtöbb szavazat érkezett. 

Az esten a Bors szórakoztató napilap különdíjat adott át a Legsokoldalúbb Nőnek. A díjat Takács Gabriella, a Bors főszerkesztő-helyettese adta át Németh Franciskának, akire azért esett a választásunk, mert a fiatal színésznő a sztáréletet önszántából hétköznapira cserélte. Ráadásul egy olyan hivatást választott, amelyhez talán több alázat és empátia szükséges, mint a színpadhoz. Németh Franciska súlyosan beteg gyereket ápol, munka után pedig aggódó szülőket támogat, teszi ezt mind úgy, hogy közben maga is édesanya és feleség. Sok helyen van szükség rá, sokoldalú nőként ő mindenhol százszázalékosan helyt is áll. Áldozatos munkáját ezzel a különdíjjal jutalmazta a Bors szórakoztató napilap.